Κοσμοπολίτικο νησί αλλά προσφέρει και ήσυχα μέρη για ήρεμες διακοπές

 

Η Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων με μεγάλη ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 120 χιλιόμετρα. Η πρωτεύουσά της, η Παροικιά, διαθέτει το κεντρικό λιμάνι που αποτελεί λιμάνι σύνδεσης πολλών νησιών των Κυκλάδων. Η Πάρος μπορεί να προσφέρει αρκετές διαφορετικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Είναι κοσμοπολίτικο νησί αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και ήσυχα μέρη για οικογενειακές ή ρομαντικές διακοπές.
Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, όπου άλλοτε λυσσομανούσαν οι πειρατές, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτειά της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πλέον των 4.000 ετών, ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος στα μαρμαρένια σωθικά της. Όλα αυτά μαζί αλλά κι ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα δύο «πετράδια» της Πάρου: την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή και τα ανόθευτα χαμόγελα των Παριανών, που έχουν αναγάγει την περίφημη κυκλαδίτικη φιλοξενία σε υψηλή τέχνη.
Η διαμονή του επισκέπτη στο νησί είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση καθώς δεν θα δυσκολευτεί να βρει
φθηνά και πολυτελή ξενοδοχεία στην Πάρο, καθώς και κάθε είδους κατάλυμα. Από υπερλούξ βίλες μέχρι μικρά οικογενειακά διαμερίσματα. Πραγματικά υπάρχουν επιλογές στην Πάρο για να κάνετε τις διακοπές σας, που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και σε κάθε βαλάντιο.
Η Πάρος παραμένει με κάποιο τρόπο μυστικό ανεξερεύνητη για όλους. Ο επισκέπτης κρατά στο μυαλό του και στην ψυχή του τις μυρωδιές της, τα ηλιοβασιλέματα της, την αλμύρα των καταγάλανων, διάφανων νερών της, την αντανάκλαση του λαμπρού αιγαιοπελαγίτικου ήλιου της στις επιφάνειες των κατάλευκων σπιτιών της, αλλά και πάλι κάτι λείπει. Πάντα θα λείπει. Γι’ αυτό και γυρίζει ξανά και ξανά.
Η Πάρος κάθε φορά προσφέρει στον τουρίστα απλόχερα κι εκείνος την γεύεται αχόρταγα. Ελπίζοντας κάποια μέρα να γίνει το χέρι που θα καταφέρει να ξεφλουδίσει κάθε γωνιά της και θα αναδείξει την ομορφιά της σε κάθε λεπτομέρεια της.