Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, ο οποίος και διαμορφώθηκε στους 3.553.599 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γαλλίας, ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 1.300 άτομα σε μηνιαίο επίπεδο ή κατά 4,7% σε ετήσιο επίπεδο. 

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (INSEE), η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το β’ εξάμηνο του 2015 θα καταστεί ικανή να ανακόψει την αύξηση της ανεργίας, η οποία σε πανεθνικό επίπεδο παραμένει στο 10%. Ωστόσο η αύξηση των ανέργων επιβραδύνθηκε, δοθείσης της αλματώδους αύξησης των 16.200 προσώπων που είχαν προστεθεί στους καταλόγους των ανέργων τον Μάιο.
Η INSEE ανέφερε πως αναμένει η Γαλλία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% του ΑΕΠ το 2015, μετά το οριακό 0,2% που καταγράφηκε το 2014. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη των πολιτών και την κατανάλωση των νοικοκυριών, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών, κατά την ίδια πηγή.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει δει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να κατακρημνίζονται καθώς δυσκολεύεται να τηρήσει τη δέσμευσή του να αντιστρέψει την τάση όσον αφορά την ανεργία, αν και η ανάκαμψη της οικονομίας βελτίωσαν κάπως την κατάσταση και για τον ίδιο.

Council of Europe