Ο Τούρκος πρωταγωνιστής Σερχάν Γιαβάς μας ταξιδεύει στα σοκάκια της ζωής του και μας δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη.

Ας τον ακολουθήσουμε και ας μάθουμε τα πάντα για αυτόν. «Είναι κάποιες στιγμές που θες να σταματήσει ο χρόνος… εκείνη την ώρα, εκείνη τη στιγμή», κάπως έτσι συμβαίνει και με τον αγαπημένο μας Σερχάν.

Όταν μιλάς μαζί του σου, μένουν το γλυκό χαμόγελό του και η καλοσύνη του απέναντι σε όλο τον κόσμο.
Η γοητεία που βγάζει προς τα έξω, αντλείτε από τον πραγματικό θησαυρό που έχει στην ψυχή του. Το να ακούς τον Σερχάν να μιλά, σκέφτεσαι ότι έχεις απέναντί σου έναν απλό άνθρωπο και όχι τον ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης. Επιλεκτικός πάντα με τις συνεργασίες του, εξαιρετικός φίλος στις παρέες του και ένας γλυκός «χαζομπαμπάς» στην πριγκίπισσα και ζωής του, την κόρη του!

Να ξεκινήσουμε από το σίριαλ που σε γνωρίσαμε «Μοιραίος Έρωτας» στο ρόλο του Χαρούν. Στην Ελλάδα είχε μεγάλη επιτυχία από θέμα ακροαματικότητας, όπου στο πρόσωπό σου δημιουργήθηκε ένας μεγάλος θαυμασμός. Πώς νιώθεις για όλη αυτή την αγάπη του κόσμου;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα αγάπησαν αυτό τον ρόλο μου ως Χαρούν, γιατί οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν έναν τέτοιο άντρα να έχουν στη ζωή τους. Είναι ο άνθρωπος του «έρωτα». Ως τούρκικος λαός έχουμε πολλά κοινά στοιχεία με τους Έλληνες. Μεγάλη τιμή για μένα αυτή η εκδήλωση αγάπης και με ανυπομονησία περίμενα «πρόταση» να παίξω σε ένα σίριαλ στην Ελλάδα.

Ο χαρακτήρας του Χαρούν έχει κοινά στοιχειά με τον Σερχάν;
Ναι φυσικά. Εάν δεν είχε αυτά τα στοιχεία από τον χαρακτήρα μου, δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένο και δεν θα πέρναγε στον κόσμο.

Τηλεόραση, θέατρο, σινεμά. Τι είναι αυτό που αγαπάς πιο πολύ;
Στην Τουρκία ο ηθοποιός βγάζει λεφτά από το σίριαλ. Τώρα έχει πέσει το σινεμά. Αυτοί που βλέπουν θέατρο, είναι πολύ λίγοι και δεν είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Εγώ προτιμώ το σινεμά, γιατί έχεις άπλετο χρόνο να δουλέψεις τον ρόλο σου και δεν έχεις την ανάλογη πίεση, όπως σε ένα σίριαλ που πρέπει να βγει σε μια βδομάδα. Εδώ στην Τουρκία ο κόσμος βλέπει πιο πολύ σήριαλ από κάθε άλλη εκπομπή.

Στο προσωπικό επίπεδο είσαι αυτό το διάστημα ελεύθερος, αλλά βέβαια παραμένεις ένας γλυκός «χαζομπαμπάς». Έχεις όμως σκοπό να ξαναπαντρευτείς ήτο έχεις αποκλείσει τελείως;
Φυσικά και δεν αποκλείω τον γάμο. Είναι δύσκολο να βρεις τον σωστό άνθρωπο. Δεν κάνω σχέσεις επιπόλαιες. Έχω την κόρη μου, τη δουλειά μου και προσπαθώ σε ό,τι κάνω να έχω τη συνταγή της επιτυχίας, κυρίως σε τρία σημεία: στο σώμα μου, στην ψυχή μου και στο χαρακτήρα μου.

Τα άμεσα σχέδιά σου;
Δεν υπάρχει κάτι επίσημα ανακοινώσιμο, από Σεπτέμβριο υπάρχουν δύο πρότζεκτ, αλλά ακόμα το συζητάμε. Η πίεση είναι κάτι που με αγχώνει και προσπαθώ όσο μπορώ να την ελαττώσω στη ζωή μου.

Θα πας κάπου διακοπές;
Δεν υπάρχει κάτι ακόμα, αλλά απέναντι από τη Μυτιλήνη υπάρχει κάποιος κόλπος, ένα μικρό νησάκι, όπου θα πάω εκεί για μια βδομάδα. Αυτή την περίοδο πολλοί από τους φίλους μου έρχονται Ελλάδα και γιατί όχι να είναι και στα δικά μου άμεσα σχέδια για να δω από κοντά όλες τις ομορφιές αυτού του τόπου.

Ποιο θα ήταν το δικό σου μήνυμα για την Ελλάδα, για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας;
Με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση όπου δύο γειτονικές χώρες έχουν τέτοιο πρόβλημα. Το παρακολουθούμε κάθε μέρα στις ειδήσεις, μας επηρεάζει. Βέβαια αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, οι πολιτικοί έχουν τη λύση, αλλά είμαι σίγουρος πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά!

Το δικό σου μήνυμα για τους θαυμαστές σου στην Ελλάδα.
Σε όλους τους φίλους και φίλες μου, χωρίς να ξεχωρίσω Έλληνες και Τούρκους, να ξέρετε ότι σας αγαπάω πολύ και ευχαριστώ που υπάρχετε.

Επιμέλεια Σύνταξη Συνέντευξης : Άννα Τσιάλτα

Η συνέντευξη έγινε στην Τουρκία από τους – Τσολάκη – Σακκά 
με διερμηνέα τη Ender Pinarbasi