Το φθινόπωρο του 2016 τοποθετούν χρονικά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ πηγές που έχουν γνώση των διαβουλεύσεων στο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει ξένους ομολόγους τους, αλλά και εκπροσώπους του οικονομικού και βιομηχανικού τομέα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στο δημοψήφισμα μετά το καλοκαίρι του 2016. Μία από τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναφέρει ως πιθανό μήνα τον Οκτώβριο του 2016.
«Ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος θα εξαρτηθεί από την πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης» της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Έλεν Μπάουερ.
Το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαβεβαίωση που παρείχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κόμματός του ότι δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα στις 5 Μαΐου 2016, δηλαδή την ημέρα διεξαγωγής των τοπικών εκλογών σε Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Council of Europe