Αυτόνομα θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία ο όμιλος Μαρινόπουλου

Αυτόνομα θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία ο όμιλος Μαρινόπουλου, καθώς ματαιώθηκε η συμφωνία για συγχώνευση της CMB B.V. (βασικός δικαιοδόχος της Carrefour στη Βουλγαρία και μέλος του ομίλου Μαρινόπουλου) με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Piccadilly. Αναλυτικότερα, η συγχώνευση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου Piccadilly καιCarrefour Μαρινόπουλος Βουλγαρίας είχε αποφασιστεί από την AP Mart AD, ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας super market Piccadilly στη Βουλγαρία και η CMB Bulgaria, ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας super market Carrefour Bulgaria και είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2014. 

Οι δύο πλευρές είχαν, μάλιστα, συμφωνήσει από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 46 εκατ. βουλγαρικών λεβ (50% εντός του 2014 και 50% εντός του 2015) προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις πληρωμών των προμηθευτών και να υποστηριχθεί περαιτέρω η λειτουργία της επιχείρησης.
Οι AP Mart AD και CMB Bulgaria αναμενόταν να διατηρήσουν ίσα ποσοστά στη νέα κοινοπραξία, η οποία θα αφορούσε στη λειτουργία δικτύου 75 καταστημάτων στη Βουλγαρία, με περίπου 3.000 εργαζομένους και ετήσιο τζίρο 452 εκατ. BGN για το 2013.

Council of Europe