Απευθύνεται σε εργένηδες και ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα οικογένεια

Η ψηλότερη «κορμοστασιά» του HR-V (ύψος 1.605 mm), σε συνδυασμό με τη στιβαρή σχεδίαση και την ισχυρή παρουσία, προσφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας, προστασίας, αυτοπεποίθησης και χρησιμότητας


Παρουσιάζοντας μία νέα γενιά συμπαγών SUV στην αγορά, το νέο Honda HR-V αντιπροσωπεύει μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία crossover: χαρακτηριστική εμφάνιση coupé με στιβαρότητα SUV, χώρους και πολυμορφικότητα ενός MPV, προηγμένη αλλά απολαυστική οδηγική εμπειρία και επιδόσεις με οικονομία.
Η Honda εκτιμά ότι το 70% των πελατών του νέου HR-V θα είναι πελάτες που θα κατακτήσει από άλλες μάρκες, κυρίως ιδιοκτήτες MPV και hatchback κατηγορίας C. Το HR-V μήκους 4.3-m απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εργένηδες και ζευγάρια που δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα οικογένεια, ενδιαφέρονται για το lifestyle και παρακολουθούν τις τάσεις του design.
Με την πρώτη ματιά, το νέο HR-V προβάλλει μία εικόνα νεανικότητας με άποψη, όπου οι τολμηρές, ανάγλυφες γραμμές ενός coupé «αγκαλιάζουν» την ουσία ενός στιβαρού SUV. Η ψηλότερη «κορμοστασιά» του HR-V (ύψος 1.605 mm), σε συνδυασμό με τη στιβαρή σχεδίαση και την ισχυρή παρουσία, προσφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας, προστασίας, αυτοπεποίθησης και χρησιμότητας.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Στο εσωτερικό, το νέο HR-V προσφέρει στους επιβάτες κορυφαία ευρυχωρία και – χάρη στο καινοτόμο σύστημα Magic Seat της Honda – εξαιρετική ευελιξία. Μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και σοφιστικέ στυλ προσδιορίζουν το εσωτερικό του HR-V, όπου οι σχεδιαστές της Honda συνδύασαν την πλούσια ευρυχωρία με την αίσθηση ενός σπορ, προστατευμένου cockpit.
Η σχεδίαση του εσωτερικού του νέου Honda HR-V προσαρμόστηκε στις δυναμικές και απαιτητικές προτιμήσεις του σύγχρονου και ενημερωμένου καταναλωτή.
Σκοπός των σχεδιαστών της Honda ήταν το πάντρεμα κορυφαίας ευρυχωρίας εσωτερικού, ευχρηστίας και αποθηκευτικών χώρων με μία δυναμική, συναισθηματική σχεδίαση. Για να επιτευχθεί αυτό, ο χώρος και η διάταξη του HR-V αποφασίστηκε πριν οι σχεδιαστές της Honda υλοποιήσουν τη συνολική φιλοσοφία. Κατά συνέπεια, το HR-V διαθέτει ένα απόλυτα λειτουργικό εσωτερικό σε συνδυασμό με μία αίσθηση προσωπικού χώρου και απόλαυσης. Ευρύχωρη και απίστευτα ευέλικτη, η καμπίνα του HR-V φέρνει τις αρετές ενός MPV στην κατηγορία crossover για πρώτη φορά με μία θέση οδήγησης που προάγει την αίσθηση ευελιξίας και δυναμισμού.
Οι οδηγοί του HR-V θα απολαμβάνουν μία αίσθηση προστασίας και αυτοπεποίθησης έχοντας γραμμή ορατότητας 100 mm ψηλότερα από το μέσο sedan ή wagon, σε συνδυασμό με ένα ευρύ πεδίο ορατότητας. Το υπερυψωμένο πάτωμα και η αντίστοιχα ψηλότερη θέση των καθισμάτων συμβάλλουν στη βελτιωμένη πρόσβαση στην καμπίνα.
Ισχυρή βάση για το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του HR-V είναι η διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο. Αυτή η καινοτόμος διάταξη που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο τοποθετεί το ρεζερβουάρ χαμηλού προφίλ κάτω από τα εμπρός καθίσματα, κάτι που απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. Έτσι επιτρέπεται η τοποθέτηση του συστήματος Magic Seat της Honda που είναι δημοφιλές σε πολλά μοντέλα της μάρκας.
Το σύστημα Magic Seat επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να υιοθετούν διάφορες διατάξεις για μέγιστη ευελιξία στη μεταφορά ατόμων και φορτίων μέσα στο ευρύχωρο εσωτερικό. Με το σύστημα Magic Seat μπορεί να επιλέγεται ένα από τα τρία ‘modes’ από τη στάνταρ θέση των καθισμάτων.
Utility mode: η πλάτη του πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται προς τα εμπρός καθώς η έδρα χαμηλώνει την περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών, δημιουργώντας ένα επίπεδο πάτωμα μέγιστου μήκους 1.845 mm.
Tall mode: το εμπρός τμήμα της έδρας των πίσω καθισμάτων ανασηκώνεται προς τα πίσω και κλειδώνει σε κάθετη θέση, επιτρέποντας ένα ύψος φόρτωσης 1.240 mm από το πάτωμα μέχρι την οροφή, για την τοποθέτηση ψηλών αντικειμένων πίσω από τα εμπρός καθίσματα.
Long mode: η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα πίσω σε οριζόντια θέση, ενώ η πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται προς τα εμπρός, δημιουργώντας ένα «τούνελ» για τη μεταφορά αντικειμένων μήκους μέχρι 2.445 mm.
Οι επιβάτες θα εκτιμήσουν την ευρυχωρία της καμπίνας με τον πλούσιο χώρο στην περιοχή της κεφαλής, των ποδιών και των ώμων μπροστά και πίσω, με διαστάσεις που θυμίζουν τις αντίστοιχες μεγαλύτερων οχημάτων.
Ο χώρος φόρτωσης είναι επίσης εντυπωσιακός, από τους καλύτερους στην κατηγορία με χωρητικότητα 453 L με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, που μπορεί να φτάσει τα 1.026 L με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Το φαρδύ άνοιγμα της πίσω πόρτας του νέου HR-V (1.180 mm) και το χαμηλό ύψος φόρτωσης (650 mm) δημιουργούν συνθήκες εύκολης πρόσβασης του χώρου αποσκευών.
Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο νέο HR-V θα είναι μία άνετη και ξεκούραστη εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες χάρη στην προσπάθεια των μηχανικών της Honda να προσφέρουν σε αυτό το μοντέλο κορυφαία ποιότητα.
Ένα νέο, πολύ αποδοτικό πακέτο ηχομόνωσης εξελίχθηκε για το νέο HR-V, το οποίο περιλαμβάνει ένα κορυφαίας ποιότητας υπόστρωμα και απορροφητικές μοκέτες ανάλογες εκείνων που συναντάμε μόνο σε sedan ανώτερων κατηγοριών. Οι εμπρός και πίσω εσωτερικοί θόλοι των τροχών έχουν επενδυθεί με ηχοαπορροφητικό υλικό, ενώ η μοκέτα του πατώματος, το υποδαπέδιο κάλυμμα και τα ακουστικά ένθετα του ταμπλό συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ποιοτικής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας μέσα στην καμπίνα. Με σταθερή ταχύτητα 100 km/h, οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία ήσυχη καμπίνα με θόρυβο μόλις 65 dB.


Τρεις εκδόσεις εξοπλισμού
Το νέο HR-V θα διατίθεται από το ξεκίνημα των πωλήσεών του με έναν πολύ αποδοτικό 1.6 i-DTEC diesel (120 PS) και έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC (130 PS), και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Ο diesel συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας αντίστοιχα είτε με εξατάχυτο μηχανικό ή με CVT.
Το νέο HR-V ανήκει στο κύμα νέας γενιάς και νέων οχημάτων Honda που προβάλλουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας, η οποία βελτιώνει τη ζωή των πελατών της. Η νέα σειρά HR-V της Honda με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού θα αρχίσει να πωλείται στη χώρα μας από τον προσεχή Οκτώβριο.