ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Συγκινούμαι με τα τραγούδια του πατέρα μου

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, εδώ και δύο δεκαετίες διαγράφει την προσωπική του διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία που θέλει το μήλο να «πέφτει» κάτω απ’ τη μηλιά. Προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή κι σπάνιο ήθος, ο Στέλιος Διονυσίου, το τρίτο παιδί του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου, άξιος συνεχιστής του πατέρα του, σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του. Απολαύστε τον σε μια μοναδική συνέντευξη.

Σε είδαμε να κάνεις μια επιστροφή στη δημοσιότητα με το «Just the 2 of us». Άκουσες πολλά αρνητικά σχόλια και θα ήθελα να ξεκινήσουμε με αυτό. Θα το ξαναέκανες; Και τελικά σου έδωσε ό,τι περίμενες;
Για μένα ήταν ένα παιχνίδι και μόνο σε μια περίοδο που είχα ελεύθερο χρόνο να το κάνω και έτσι πήρα την απόφαση. Αν κάνουμε μια αποτίμηση ύστερα από 2 χρόνια, σου λέω ότι μου έκανε καλό, γιατί κατάφερα και μπήκα σε όλα τα σπίτια της Ελλάδος, με είδαν και με ξαναθυμήθηκαν.

Ήταν ένα comeback αρκετά μακριά από την ιδιοσυγκρασία σου. Πώς το αποφάσισες;
Αν είχα ελεύθερο χρόνο, θα το ξαναέκανα φυσικά. Σημαντικό πολύ σε όλο αυτό που έζησα είναι ότι γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους.

Πιστεύεις πως σου έκανε κακό η αποχή σου από τα media και απ’ όλο το παιχνίδι του lifestyle;
Κοίταξε να δεις, εννοείται ότι μου έκανε κακό, ειδικά όταν εγώ δεν είμαι ο καλλιτέχνης που βγάζω κάθε χρόνο cd. Ήμουν απών και από την τηλεόραση και τελικά αποδείχτηκε πως όλο αυτό ναι μου έκανε κακό.

Είχες δηλώσει ότι κάποιοι σε έβαλαν στο συρτάρι τους για κάποια χρόνια; Γιατί το πιστεύεις αυτό;
Δεν θα ήθελα να δώσω συνεχεία σε αυτή την ερώτηση. Δυστυχώς είναι μεγάλη ιστορία όλο αυτό. Δυστυχώς υπάρχει ζήλια και μεγάλη κακία.

Έχει αλλάξει ο Στέλιος τώρα; Κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν. Αν ναι, τι έχεις αλλάξει;
Τώρα πια με ενδιαφέρει περισσότερο η δουλειά μου και ασχολούμαι με το πώς θα γίνω καλύτερος. Φυσικά και κάνω μόνο πράγματα που με ευχαριστούν πλέον στη ζωή μου.

Ποια ήταν τα λάθη που έκανες τότε;
Λάθη πολλά έχω κάνει σαν άνθρωπος και εγώ. Αλλά ευτυχώς είμαι από αυτούς που μαθαίνω από τα λάθη μου και γίνομαι ακόμα καλύτερος.

Τελικά είναι ατού για την πορεία ενός καλλιτέχνη να έχει έναν πατέρα με μεγάλη ιστορία όπως ο δικός σου;
Είναι φυσικά και είναι... Στην αρχή λόγω ονόματος, αλλά στη συνέχεια θέλει μεγάλη προσπάθεια και δουλειά για να φύγεις κάτω από την ομπρέλα αυτού του ονόματος. Και αντί να είσαι ο γιος του Στράτου να είσαι ο Στέλιος Διονυσίου.

Ετοιμάζεις κάτι δισκογραφικά;
Κυκλοφόρησε ένα καινούργιο τραγούδι μέσω Ίντερνετ, λέγετε «δεν σε ξέρω» του Νεκταρίου Μπήτρου και του Τάκη Αναστασόπουλου από τη lobby music και τον Σεπτέμβριο θα κάνω ολοκληρωμένη δουλειά.

Είσαι αρκετά χρόνια παντρεμένος και τώρα τελευταία οι φήμες λένε πως ο γάμος σου περνάει κρίση. Πιστεύεις πως όλα λύνονται όταν υπάρχει θέληση και κατανόηση;
Απλά λέω ένα ναι, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να το σχολιάσω περισσότερο.

Τα παιδιά σου, ο Στράτος και η Στέλλα, ασχολούνται με τη μουσική;
Είναι και τα δύο στη χορωδία του σχολειού και παίζουν πιάνο.

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον χώρο που κινείσαι. Τι διαφορές βλέπεις χρόνο με το χρόνο;
Τα μπουζούκια θεωρούνται είδος πολυτέλεια. Και είναι λογικό να και εμείς και η δουλειά μας να έχουμε επηρεαστεί όσο δεν φαντάζεσαι. Δουλεύαμε 5-6 ημέρες την εβδομάδα και τώρα καταντήσαμε στην 1 με το ζόρι.

Πώς νιώθεις κάθε φορά που ερμηνεύεις Στράτο Διονυσίου;
Είναι χαρά μου και τιμή μου, τα νιώθω δικά μου τραγούδια. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη συγκίνηση.

Κατά την άποψή σου, το λαϊκό τραγούδι σήμερα σε τι φάση βρίσκεται; Υπάρχει πλέον χώρος για το λαϊκό τραγούδι; Υπάρχουν καινούρια τραγούδια που σε προσελκύουν να τα τραγουδήσεις;
Αν και το έχουν πολεμήσει όσο τίποτα άλλο, το λαϊκό τραγούδι κυλάει στις φλέβες μας θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Άλλωστε, με αυτά τα τραγούδια, στο φινάλε, όλοι φτιαχνόμαστε. Και βέβαια υπάρχουν ωραία τραγούδια σήμερα. Το ψάχνω πολύ και προσπαθώ να ακούω συνέχεια, γιατί η επιλογή είναι δύσκολη.

Έκανες μια θεατρική εμφάνιση φέτος και πήρες καλές κριτικές. Θα το ξαναέκανες και πώς το αποφάσισες, αφού δεν είσαι ηθοποιός;
Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, γιατί το αγάπησα. Πριν το χάραμα λοιπόν στο θέατρο Βέμπο, ένας χειμώνας αξέχαστος, γεμάτος επιτυχία. Πολλά τραγούδια αλλά και ένας μεγάλος ρόλος ηθοποιού, όπου τα πήγα πολύ καλά και τα κατάφερα. Συνεχίζουμε το καλοκαίρι γιατί θα κάνουμε περιοδεία στην Ελλάδα και τον χειμώνα πάλι στο Βέμπο για την ίδια παράσταση των Ρέππα και Παπαθανασίου.

Ο θάνατος της αδερφής σου ήταν ένα γεγονός που σε συγκλόνισε. Το έχεις ξεπεράσει; Είχες δηλώσει ότι ήταν λάθος των γιατρών, έκανες κάτι γι’ αυτό με τη δικαιοσύνη;
Μεγάλο πλήγμα για όλη την οικογένεια, αλλά όταν φεύγει ένας άνθρωπος, τι να κάνεις μετά, να τους κυνηγήσεις; Θα τραβήξει χρόνια και αν βγάλεις άκρη ποτέ. Όταν φεύγει ο δικός σου άνθρωπος, ό,τι και να κάνεις δεν γυρίζει πίσω!!

 

life & style

Συνέντευξη Στέλιος Διονυσίου στην Άννα Τσιάλτα
Συνέντευξη Στέλιος Διονυσίου στην Άννα Τσιάλτα
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2015 16:20

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Συγκινούμαι με τα τραγούδια του πατέρα μου